Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

Free ειναι τι περίμενες;

Κάθε σοβαρή εταιρία που σέβεται το εαυτό της και θέλει να κάνει οικονομία στους τηλεφωνικούς της λογαριασμούς σε σχέση με την διεθνή τηλεφωνία χρησιμοποιεί το skype. Εξ όσον γνωρίζουν λοιπόν το skype είναι μια δωρεάν υπηρεσία τηλεφωνίας μέσο ιντερνέτ (voip για τους μπασμένος) η οποία με κάποιο μικρό κόστος μπορεί να καλεί και σε σταθερά με προνομιακές τιμές. Έχουμε εγκαταστήσει λοιπόν το skype σε αρκετά pc σε Ελλάδα και Ουκρανία και μιλάμε οικονομικά. Αλλά από εδώ και πέρα αρχίζουν και τα προβλήματα γιατί ως γνωστόν στην πληροφορική υπάρχει αυτό που βλέπουμε και αυτό που δεν βλέπουμε αλλά ενοειτε. Το skype είναι μια peer 2 peer εφαρμογή η οποία ναι με έχει την ικανότητα να κάνει δωρεάν κλήσεις από σημείο σε σημείο(skype) αλλά δυστυχώς λειτουργεί και όταν δεν κάνει κανείς κλήση με αποτέλεσμα να μειώνει δραματικά την λειτουργικότητα της γραμμής. Αν σε εσάς αυτά είναι κινέζικα άλλο τόσο κινέζικα νομίζουν ότι είναι και οι "συνεργάτες" της εταιρίας αυτής που με παίρνουν κάθε 3 και λίγο για να μου πουν ότι έχουν καθυστέρηση φωνής, δεν ακούνε καλά κλπ κλπ... Και πάνω που είμαι έτοιμος να εκραγώ θέλω να θέσω μια ερώτηση σε όλους τους αναγνώστες του blog τούτου. Υπάρχει κάποιος που να έτυχε ποτέ στην ζωή του να πάρει ένα άρωμα δείγμα δωρεάν από κάποιο περιοδικό να το χρησιμοποιήσει και μετά να πάρει τηλέφωνο στην εταιρία του αρώματος για να παραπονεθεί ότι το άρωμα δεν είχε σε αυτόν το άκρος ερεθιστικό αποτέλεσμα της διαφήμισης;;; Υπάρχει;

2 σχόλια:

laxanaki είπε...

Πες τους ότι είναι να πεις και μη σκας βρε... δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη... στην τελική άμα θέλουν ας πάρουν μέσω του κλασσικού τηλεφώνου!! χιχιχιχιχι!! Ά ρε τι τραβάμε με την τεχνολογία... Εμένα μου παραπονιούνται πως πάει αργά μια μεγάλη εφαρμογή και αφού προσπαθούσα να δω τι πάει στραβά ξέρεις τι ανακάλυψα??? ότι την έχουν σε ένα server pentium (όχι core duo) με μόνο 1 gb μνήμη!!! Σιχτιρ!! Τα'πα!

Griniaris είπε...

Να τους χαίρεσαι και εσύ να τους χαίρομαι και εγώ...νομίζω ότι θα πάρω τα βουνά σε λίγο εκτός αν με προλάβουν και μου βάλουν αυτό το πουκαμισάκι με τα μανίκια μπροστά!!