Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ο πολίτης Φάντασμα

 Φίλε Ανδρέα οδεύσεις με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Δεν ξέρω ποιο είναι ακριβώς το χάπι που ρίχνεις στον καφέ σου κάθε πρωί αλλά σίγουρα σκέτο δεν τον πίνεις γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί όλη αυτή η κατάσταση. Δηλαδή θέλεις να με πείσεις ότι εσύ σπουδασες τόσα χρόνια εργάστηκες αλλά τόσα και μέσα στα τόσα χρόνια το μόνο σου όνειρο ήταν να έρθεις σαν κόμμα στην εξουσία να γίνεις υπουργός εργασίας και αφού τα καταφέρεις να εφαρμόσεις το πολύπτυχο πλάνο σου για αλλαγές στον Δημόσιο τομέα καθώς επίσης να περικόψεις τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα να απελευθερώσεις τις απολύσεις να μειώσεις τις αποζημιώσεις και τώρα με νόμο να καταργήσεις και τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Και όχι μόνο αυτό, όλα αυτά ήθελες και να τα ονομάσεις ανάπτυξη της εργασίας στην Ελλάδα. Και άντε πες ότι στο Δημόσιο το είχατε παραξεφτυλισει τόσα χρόνια(εεε καλά δεν περίμενες και τίποτα καλύτερο με τις κυβερνήσεις που ψηφίζαμε). Όλοι εμείς που έχουμε αποφασίσει ότι θέλουμε να δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα τι φταίμε;;;;; Όχι πραγματικά τι φταίμε απάντησε μου σε παρακαλώ.
    
    1. Που κερδίζει το δημόσιο από την αύξηση των απολύσεων;;;;
     2. Που κερδίζει το δημόσιο από τις περικοπές στις αποζημιώσεις;;;;
     3. Είναι νόμιμο να περικόπτει τον 13 / 14 μισθό από τις συντάξεις  τη στιγμή που οι εισφορές που έχουν πληρωθεί είναι για 14μισθους και όχι για 12.
     4. Με τι αντισταθμίζει η κυβέρνηση όλες αυτές τις περικοπές;; Προστατεύει την αγορά από τις αυξήσεις η τις αυθαιρεσίες.

Εντάξει μπορεί ο λαός να μη ξεχνά τι σημαίνει δεξιά αλλά πολύ τις κότες δεν κάνατε τόσους μήνες; Έκτος τελικά αν τα αφεντικά σας είναι η τρόικα και οι επιχειρηματίες οπότε πάω πάσο γιατί είναι λογικό να προσπαθείτε να στηρίξετε τα δικαιώματα τους και πραγματικά θα κάτσω στην άκρη για να δω την καταστροφή μας.

Ο πολίτης Φάντασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: