Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007

Σήμερα θα γκρινιάζω και θα γκρινιάζω πολύ γιατί με αυτά που ακούω και διαβάζω μόνο γκρίνια μπορώ να εχω και τίποτα άλλο.

Και επειδή είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι ζούμε σε ένα κοινωνικό κράτος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του Πασοκ και της νέας δημοκρατίας διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση του Ελληνικού κέντρου καταναλωτών...

Από την προσεχή Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και οι καταναλωτές πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα κλοπής κατά την παραλαβή.

Το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ.) συμβουλεύει:

- Η επιλογή του προμηθευτή να γίνεται μετά από έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμώ

- Μην ξεχνάτε ότι ένας τόνος αντιστοιχεί σε 1.200 λίτρα.

- Να ογκομετρήσετε τη δεξαμενή πετρελαίου με μία μεταλλική βέργα προκειμένου να βρείτε πόσα λίτρα αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό του ύψους της.

- Να μετρήσετε μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου, πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο και πόσο μετά την παράδοσή του.

- Για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη, εκτός από την ένδειξη του μετρητή, και τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.

- Στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός του βυτιοφόρου, να αναγράφεται το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του. Επίσης στην απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, ποσότητα, ώρα παράδοσης κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουν τις λέξεις "με κάθε επιφύλαξη".

- Σημειώσατε τέλος ότι είναι αναγκαίο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείται συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.

Τελικά ζούμε ναι η όχι σε οργανωμένο κράτος; Έχουμε νόμους κανόνες και εκλεκτικούς μηχανισμούς; Με τον ρυθμό που το πάνε σε λίγο θα παραφυλάμε τον υπάλληλο της δεη όταν μετράει το ρεύμα στο ρολόι. Τον υπάλληλο της ευδάπ όταν μετράει τα κυβικά του νερού και τον φούρναρη για να δούμε αν η φρατζόλα είναι μισό κιλό η όχι. Γιατί να μην δουλεύουν όλα ρολόι όπως στον ιδιωτικό τομέα; και γιατί αφού όλοι ξέρουν ποιος τα ξύνει - κλέβει - εξαπατάει γιατί δεν τον τιμωρούν. Γιατί η καθημερινότητα μας έχει γεμίσει με φόρους και έχει αδειάσει από παροχές; Μετά απορούν για την απαξίωση της πολιτικής που την μία μέρα λέει ότι δεν θα κάνει αύξηση του ΦΠΑ και την επομένη των εκλογών θέλει να το αυξήσει 2%. Εκείνοι δεν έχουν απαξιώσει τους πολίτες; Λυπάμαι γιατί μια από τα ίδια είναι όλοι και λυπάμαι ακόμα περισσότερο γιατί δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε.9 σχόλια:

newManifesto είπε...

ααα πολύ γκρινιάρης είσαι σήμερα

λοιπόν όχι δεν ζούμε σε οργανωμένο κράτος

ζούμε σε οργανωμένο έγκλημα μόνο που αντί για τα καλά παιδιά μας τα παίρνουν τα κακά παιδιά δηλ οι πολιτικοί

δεν τιμωρούν όσους δεν κάνουν τη δουλειά τους γιατί μετά εκείνοι με τη σειρά τους δεν θα τους ψηφίσουν

αν νομίζεις πως θα σε προφυλάξει το κράτος [δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα] από τις ληστρικές διαθέσεις του πετρελαιά κάνεις λάθος

το κράτος υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πετρελαιά [και του οποιουδήποτε άλλου σε ληστεύει] όχι τα δικά σου

να με κόλλησες γκρίνια

kat. είπε...

καλά κάνεις και γκρινιάζεις!
θα το κάνω και εγώ για σένα..

laxanaki είπε...

Μόλις αγχώθηκα!!! χιχι

Donald (poet1) είπε...

Αυτή η γρινια είναι κολλητικη Γκρινιαρη.Και με το δικιο σου αντιδρας ετσι.Αλλα ειμαστε και εμεις συνυπευθυνοι μην το ξεχναμε.Εμεις τους ψηφιζουμε και μπανουν στη βουλη...

Griniaris είπε...

@newmanifesto. Ευχαριστώ για το χαστούκι σου ήταν ότι έπρεπε για να με επαναφέρει στην πραγματικότητα. Πως είπαμε ότι με λένε;

@kat. Ξεκίνα kat μπας και γίνουμε μπουλούκι.

@laxanaki. έμενα μου συμβαίνει συχνά.

@Donalt. Σίγουρα... κανένας από εμάς δεν έχει αρνηθεί ότι η εμμονή του κόσμου να ψηφίζει τα ίδια και τα ίδια μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση.

Ταχυδρόμοοοοοοοοοος ! ! είπε...

Η αλήθεια είναι πως έχουμε λύση. Μία φορά κάθε 3-4 χρόνια. Αλλά τότε όταν πλησιάζουν οι εκλογές μας πιάνει ο φανατισμός, κάτι σαν το Αρης-Παοκ στο βορρά και τα πολλά ντέρμι ΠΑΟ,ΑΕΚ Ολυμπιακού στο νότο. Και έχει γεμίσει συν τοις άλλοις και η βουλή με περισσότερους καλλιτέχνες από ότι η παραλιακή και το Ψυρρή. Γκρίνια η λυτρωτική.

daisy είπε...

δίκιο έχεις αλλά μην ξεχνάμε πως το όνειρο των περισσότερων είναι να δουλέψουν στο δημόσιο και μόνο με το διάβολο δεν θα σύναπταν συμφωνία για να τα καταφέρουν... από την άλλη δεν θεωρώ ότι και στον ιδιωτικό τομέα όλα λειτουργούν ρολόι... έχω δει κάτι αχρηστήδηδες να γίνονται προϊστάμενοι και διευθυντές χάρη στο γλείψιμο και τη ρουφιανιά...

Griniaris είπε...

@Ταχυδρόμος. Τι να κάνουμε στο παιχνίδι είναι και αυτό....

Griniaris είπε...

@daisy. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο λόγος πτυχίο/θέση εργασίας είναι ανύπαρκτο κλάσμα. Αποτέλεσμα ότι οι περισσότεροι πτυχιούχου δουλεύουν σε goodys και σε ταξί όταν η γκομενίτσα του αείμνηστου πρώην διοικητή του ΙΚΑ κατείχε θέση διευθυντή προμηθειών με απολυτήριο λυκείου μετά από ειδική τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος μέσω του πολιτικού φορέα που εκπροσωπούσε στην βουλή. Δεν ξέρω αν είναι να απορούμε η να γελάμε αλλά πείτε μου κάτι.... Που είναι αυτή η σχολή του γλυψήματος και της ρουφιανιάς να σπουδάσω και εγώ τα μυστικά του επαγγέλματος.