Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

Στο κόκκινο

Καλημέρα σε όλους

Και πρέπει εδώ να ομολογήσω ότι το καλημέρα είναι μια πολύ καλή ευχή, όταν πιάνει. Γιατί όταν δεν πιάνει είναι σκέτη κόλαση. Ξέρεις πόσες καλημέρες ακούω από την ώρα που βγαίνω από το σπίτι μέχρι να φτάσω στο γραφείο; Αλλά πότε δεν είδα μια μόνο την ακούω μάλλον θα κάνει παρέα στην έξυπνη ξανθιά αλλιώς δεν μπορω να το εξηγησω. Σήμερα είπα να κάνω ένα μίνι απολογισμό της εβδομάδας δηλαδή να γράψω μόνο 3 - 4 σελίδες από τα γεγονότα που συνέβησαν αυτές τις 4 μέρες. Κάτσε να φύγει η παρασκευή και κάνεις απολογισμό θα λες από μέσα σου τώρα εσύ αγαπητέ αναγνώστη άλλα νομίζω ότι μόνο και μόνο τι έχει γίνει μέσα σε 4 μέρες φτάνει να υπερκαλύψει μια(και δυο μη σου πω) άσχημη παρασκευή. Σε γενικές γραμμές και χωρίς πολλά λόγια η εβδομάδα που πέρασε με 2 λέξεις ήταν σκατά - σκατά(είπαμε 2 λέξεις) από που να αρχίσω εργασιακά; οικογενειακά; προσωπική ζωή; ας ξεκινήσουμε στην τύχη.


Έχουμε και λέμε βενζίνη! Όταν η δουλειά σου από το σπίτι σου απέχει 65χλμ(πάνε, έλα) εεε τότε μοιραία και με το μπαρδον δηλαδή όση βενζίνη και να έχεις βάλει στο ρεζερβουάρ κάποια στιγμή θα αδειάσει. Και να πω ότι δεν προσπάθησα; Και με 75χλμ την ώρα στην αττική οδό σαν ταρίφας πηγαινα. Και στις κατηφόρες το έσβηνα και το μετρό πήρα για να κατέβω κεντρο και όλα τα έκανα αλλά σήμερα το λαμπάκι από πορτοκαλί άρχισε να γίνετε κόκκινο για πρώτη φορα στα χρονικά σαν να σου λέει "μαλάκα βενζίνη τέλος" άντε να εξήγησης εσύ του punto για τελωνειακούς απεργίες Αλογοσκούφη και τέτοιες πίπες, το punto δεν καταλαβαίνει από τέτοια σε αφήνει στον δρόμο και παίρνεις την express service να έρθει....αν έχει βενζίνη! Πάλι καλά που τελείωσε η απεργία - παρωδία των τελωνειακών και θα μπορέσουμε και εμείς σαν Ευρωπαίοι πολίτες της ουγκάντας να φουλάρουμε τα ρεζερβουάρ άνετα. Αλήθεια γιατί μιας και δουλεύω σε εταιρία που κάνει εισαγωγές και εξαγωγές νομίζω ότι πρέπει να το αναφέρω. Ο τελωνειακός κάνει απεργία γιατί δεν θέλει το σωματειο τους να κλείσουν τον ειδικό λογαριασμό και τα λεφτά να δοθούν μέσω προϋπολογισμού, σωστά; Για τις μίζες που παίρνει ο δικός μας(και πολλοί άλλοι) τελωνειακοί ύψους 10.000 και 15.000 ευρώ την φορά, ποιο σωματείο είναι υπεύθυνο να κάνει απεργία; Επειδή δεν είμαι ενήμερος αν μπορείτε ενημερώστε με please...

Κτηματολόγιο. Έχω καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα τους τελευταίους 3μηνες που προσπαθώ να συμπληρώσω τα κτηματολόγια μου. Όλες οι διαδικασίες αυτής της χώρας είναι έτσι δομημένες ώστε να σε ταλαιπωρούν. Από το να πάρεις μια τυρόπιτα στον γρηγορη(στην μεταμόρφωση) μέχρι μια βεβαίωση από την εφορία έχουν το ίδιο βαθμό δυσκολίας. Μάλλον θα έχει να κάνει με τους προϊσταμένους και πόσο θέλουν να σε εξυπηρετήσουν, πχ "τυρόπιτα θες; μια στιγμή να ρωτήσω τον διευθυντή ψήστη αν υπάρχει διαθέσιμη.(μετά από 5 λεπτά) εεε κύριε περάστε στο ταμείο πληρώστε και μετά ελάτε να παραλάβετε... Παρακαλώ την απόδειξη σας.... ααα ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε". Μέσα σε αυτούς τους πραγματικά υπέροχους 3 μήνες έμαθα τι σημαίνει τοπογραφικό, εκτός και εντός σχεδίου δόμηση, πράξη απαλλοτριωθείσης μετεγγραφής συμβολαίων που πέφτει το ειρηνοδικείο και ένα σωρό νομούς που προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Και άντε και τα έμαθες ρε μάγκα δουλειά έκανες; Nope και ξανά μανά nope άλλα λέει ο μηχανικός άλλα λέει ο συμβολαιογράφος άλλα τα συμβόλαια άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τελικά μήπως ο μόνος πραγματικά μόρτης της ιστορίας είναι ο Σουφιλιάς και ο Μαγγίνας(ο γνωστος με τον Ινδο και την κορη στον ΟΤΕ) που και τα αυθαίρετα έχτισαν και κάνεις δεν τους έκανε τίποτα. Λέω τώρα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό μήπως να κάνουν μια εταιρία συμβούλων κτηματομεσιτική τώρα που δεν υπάρχει και το ασυμβίβαστο να πάω και εγώ να κάνω τα κτηματολόγια μου να τελειώνω και από λεφτά έχει ο θεός θα πάρεις και εσύ την βενζίνη σου σε ευρα κύριε Σουφλιά εδώ έχουμε λαδώσει από το δίπλωμα οδήγησης μέχρι και τον τύπο που μας έβγαλε τα εισιτήρια της madonna εσένα θα αφήσουμε στην απέξω;
Για την δουλειά ότι και να πω είναι λίγο και επειδή δεν θέλω να κάνω το ποστ Μπεν χουρ θα πω την φράση που χαρακτηρίζει την εταιρία μου και που κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει βραβείο Ερμή αν υπήρχε η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή "Έχουμε κάνει την μαλάκια επιστήμη" γιατί άλλο να είσαι μαλάκας(έτσι απλά) και άλλο να είσαι επαγγελματίας μαλάκας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και πατέντα και εμείς από επαγγελματίες(και μονο) μαλακες έχουμε πήξει αμάν κάνει το μάτι μας να δούμε κανένα ερασιτέχνη να πιάσουμε κουβέντα.
Κλείνοντας το μόνο θετικό μέσα σε όλη αυτή τη μαύρη εβδομάδα για να μην λέτε ότι μόνο γκρινιάζω είναι η συνέντευξη του Τζιμάκου Πανούση στην Lifo την διάβασα εχθές σε κεντρικό gay friendly καφέ των Αθηνών και γέλαγα μόνος μου... δεν πρέπει να την χάσετε με τίποτα έτσι και αλλιώς τα καλύτερα πράγματα στην ζωή είναι δωρεάν τα γκλαμουριαρικα κοστίζουν τα μαλλιά της κεφαλής μας!

Σας ευχομαι καλο σου κου, τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους verse remos αδερφια.


2 σχόλια:

batgirl είπε...

Φοβερός ο Τζιμάκος :)έχεις πρόσκληση :) φιλιά :) Και καλό κουράγιο με τη δουλειά σου :)

batgirl είπε...

έχεις κι άλλη πρόσκληση :) είσαι καλά; που χάθηκες;;;