Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Non Smoking Area!!!

Είμαι πλέον στην τελική ευθεία έχω μπει στο punto έχω γκαζώσει όσο πάει(εεε μη νομίζεις ότι πάει και πολύ) και μπροστά μου σιγά σιγά ξεπροβάλλουν παράλιες, θαλασσινά, ποτάκια βουτιές και όλα τα συναφή και παρελκόμενα των καλοκαιρινών διακοπών. Το σημερινό θέμα μας όμως δεν είναι οι διακοπές μου που μη φοβάσαι θα σε ενημερώνω καθημερινά για το πότε πως και για που θα πάω. Το σημερινό θέμα μας συνεχίζω είναι το τσιγάρο το κάπνισμα και η απαγόρευση που τόσο θέμα έχει γίνει.


Η εταιρία μας που είναι γνωστό πόσο οργανωμένα λειτουργεί(γέλια) εχθές στις 4+ το απόγευμα ανακοίνωσαν με e-mail ότι το κάπνισμα απαγορεύετε στους κοινόχρηστους χώρους της εταιρίας. Λογικό αλλά γιατί τελευταία στιγμή αγάπη μου; Χάθηκε να το πεις 4 - 5 μέρες ποιο νωρίς να κάνει και ο κόσμος το κουμάντο του; Αποτέλεσμα λοιπόν της κίνησης αυτής είναι γκρίνια, πολύ γκρίνια, μεγάλη γκρίνια. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν γίνετε το αφεντικό να είναι μανιώδης καπνιστής(2 πακέτα τη μέρα αλλά τώρα με την οικονομική κρίση έχει ξεπεράσει τα 4) να θέλει μια εταιρία smoke free. Στατιστικά αναφέρω ότι στα 4000τετραγωνικα στεγασμένου χώρου το 80% είναι καπνιστές ενώ το ποταπό 20% μη καπνιστές. Βλέπεις όμως στον φόβο των προστίμων όλοι υποκύπτουν κάποια στιγμή. Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω τους αγαπημένους συναδέλφους ότι το να καπνίζουν με το χέρι έξω από το παράθυρο δεν κερδίζουν κάτι, αφενός γιατί όλος ο καπνός επιστρέφει μέσα και αφετέρου γιατί την στιγμή που καπνίζεις με το χέρι έξω από το παράθυρο ναι μεν το χέρι σου είναι εκτός κοινόχρηστου χώρου και είναι νόμιμο αλλά το στόμα σου που είναι εντός κοινόχρηστης περιοχής είναι παράνομο, αν πάλι βγάλεις και το κεφάλι κάτι γίνεται αλλά δεν νομίζω να είναι αρκετά βολικό.


Όσο ρατσιστική και αν είναι αυτή η νέα συμπεριφορά στους καπνιστές δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνεται και τόσο μεγάλο το θέμα. Σε αρκετές εταιρίες που δούλευα πριν είχαν εφαρμόσει αντικαπνιστικά μέτρα πολύ πριν το κράτος έρθει να καλύψει αυτό το κενό. Άσε που σε όλη την Ευρώπη έχουν εφαρμοστεί οι ίδιοι κανόνες και δεν είδα να μειώθηκε η προσέλευση ελληνικού τουρισμού.


Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ας μην είμαστε αρνητικοί με τα νέα μέτρα, ας δούμε πως μπορούν να δουλέψουν και πως θα μας ωφελήσουν στο μέλλον. Εδώ στην εταιρία βλέπω κόσμο που δεν αγοράζει γάλα από Δέλτα και Φάγε γιατί πιθανών να έχουν την τάδε καρκινογόνο ουσία ενώ την ίδια στιγμή φουμάρουν ανενόχλητα στη μούρη του ίδιου τους του παιδιού.

Ίδωμεν....
Καλό μήνα σε όλους και υπομονή οι διακοπές είναι κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: