Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Google Caffeine


Αρκετοι φιλοι μου με ρωτούν για το blog και το όνομα του, τι θα πει "τεχνικά και άλλα"; Αφού έτσι και αλλιώς μόνο άλλα γράφεις και τα τεχνικά τα εχεις γραμμένα. Δυστυχώς καλέ μου φίλε και αναγνώστη τα τελευταία χρονιά στη ζωή μου συμβαίνουν μόνο άλλα τα τεχνικά απουσιάζουν παντελώς αλλά αφού επιμένεις πάρε και ένα τεχνικό έτσι για να γουστάρεις(όπως λέμε και στην καγκουροαργκο).
Για σήμερα λοιπόν σου έχω το Google Caffeine. Δηλαδή πως η Google με το νέο αυτό σύστημα που εφαρμόζει μπορεί να σου προσφέρει τα ποιο φρέσκα αποτελέσματα στη μηχανη αναζήτησης.
Μέχρι και πριν λίγα χρονιά το INTERNET δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα. Οι σελίδες ήταν περισσότερο στατικές η κοινωνική δικτύωση δεν ήταν τόσο αναπτυγμένη καθώς επίσης και εφαρμογές argumentative reality ήταν κάτι άγνωστο. Για να καταλάβουμε τι προσφέρει το caffeine πρέπει να δούμε πως λειτουργεί τώρα η μηχανή αναζήτησης. Ουσιαστικά όταν εμεις κάνουμε μια αναζήτηση με τη μηχανή της Google εκείνη δεν ψάχνει το πραγματικό ίντερνετ αλλά τις σελίδες που είναι αποθηκευμένες στους server της. Μέχρι τώρα η ενημέρωση των δεδομένων των server πραγματοποιούταν ομαδικά ανάλογα με τα δεδομένα που είχαν προτεραιότητα βαση του αλγορίθμου pagerank. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεδομένα δηλαδή οι ιστοσελίδες μπορεί να έκαναν και 4 έως και 8 μήνες να ενημερωθούν ανάλογα με την κατηγορία προτεραιότητας. Η ανάγκη του κοινωνικού δικτύου ήταν η πρόκληση ωστε η μηχανή να έχει τα ποιο φρέσκα αποτελέσματα από tweets η facebook posts και αυτό ακριβώς κάνει το caffeine. Νέοι αλγόριθμοι δίνουν την δυνατότητα στην μηχανή αναζήτησης να δίνει έως και 50% ποιο φρέσκα δεδομένα σε σχέση με πριν.

Δες και τα επόμενα 2 video για να καταλαβεις τι ενοοω...Δεν υπάρχουν σχόλια: