Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο έρωτας χτίζει και ο έρωτας γκρεμίζει*

Άλλη μια εβδομάδα τρελού ρυθμού πλησιάζει στο τέλος της. Τι εβδομάδα όμως; Είναι περίεργο αλλά δεν περίμενα πότε να συναντήσω 2 διαφορετικές και τελείως αντιφατικές εικόνες του έρωτα την ίδια στιγμή. Έχεις συνηθίσει τον έρωτα σαν φτερωτό άγγελο να ρίχνει τα βέλη του και να σκορπίζει αγάπη αλλά δε. Η πρώτη εικόνα του έρωτα ήταν η καλή και ήρθε το Σάββατο στον Ιερό ναό  προφήτη Ηλία παγκρατίου ένας από τους καλούς μου φίλους  ήρθε εις γάμου κοινωνία (κρεμάστηκε δηλαδή) με δόξα και τιμή. Η σχέση τους δεν κράτησε πολύ, αν και νέοι σε ηλικία αποφάσισαν να παντρευτούν σχετικά γρήγορα μέσα σε 6μόλις μήνες. Και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις μου νομίζω ότι είναι το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν αφού έχουν επιλέξει να ζουν με αυτό το τρόπο.

Σε κάποια άλλη γειτονιά της Αθήνας ένας άλλος αγαπημένος μου φίλος γνωρίζει την Αναστασία 8 χρόνια πριν, η σχέση τους έτρεχε αυτόματα και πέρα από τις ομολογούμενες διαφορές φιλοσοφίας και προσωπικότητας άντεξε για πάνω από ένα χρόνο μέχρι που κάποια στιγμή το τέλος έβαλε εκείνη προφασιζόμενη  ότι  ήθελε η σχέση της να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αρραβώνας, γάμος διαλέγεις και παίρνεις. Εκείνος δεν διάλεξε τίποτα και έτσι η σχέση έλαβε σχεδόν ειρηνικό τέλος. Μετά από 8 χρόνια και ένα σερί αποτυχημένων σχέσεων η Αναστασία με αφορμή το facebook επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για μια απονενοημένη δεύτερη προσπάθεια. Αν αξίζει η όχι τον κόπο δεν θα το κρίνω εγώ  αλλά εκείνος από τον οποίο σχεδόν ζητάει τη δεύτερη της ευκαιρία.

Αναλογιζόμενος τις δυο ιστορίες κάθομαι και σκέφτομαι  πόσο ποιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν οι άνθρωποι ήταν συνειδητοποιημένοι για τον εαυτό τους - τις επιλογές τους και με το τι μπορούν και θέλουν κάνουν αλλά και πότε είναι το σωστό timing για όλα αυτά. Τέλος αναφερόμενος στην Αναστασία θα ήθελα να σκεφτεί ποσό χρόνο έχασε και τι μεγάλο κύκλο έκανε για να φτάσει εδώ που ήταν πριν 8 χρόνια. Πόσα ταξίδια πόσα φιλία και πόσο έρωτα άφησε πίσω για ένα καπρίτσιο.

*Το κείμενο αυτό το φύλαγα για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά ένεκα της busy κατάστασης το βλέπεις σήμερα και πάλι καλά να λες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: